Действието на шуслеровите соли

Какви са солите на д – р Шуслер и как действат?

Минерали, които са толкова важни за нашето тяло, колкото е кислорода. Минералните соли изпълняват различни функции в организма: те подпомагат и регулират функционирането на органите и предпазват от дисфункции. С това те улесняват начинът на възстановяване от различни оплаквания и имат жизнено важен ефект върху цялостното състояние на организма.
В края на 19-ти век, немският лекар д-р Вилхелм Хенрих Шуслер открили 12 основни минерални соли за лечение на различни заболявания. Както д-р Шуслер постулира, солите трябва да достигнат до болните клетки директно - точно това е мястото, където те са необходими.
Биохимични терапия се възползва от основните 12 соли. Тези соли също са важни за метаболизма на клетките.

Биохимични терапия

Биохимична терапия е начин за подкрепа на човешките функции на организма с минерални соли, които са необходими за метаболитните процеси в клетките.
Има много форми на минерални препарати предлагани на пазара. По-голямата част от тях са минерални соли за заместване, които снабдяват организма с липсващи елементи.
Шуслеровите соли стимулират човешкото тяло да подобри усвояването при липсата на минерали от приетата храна и да реорганизира тяхното разпространение в тъканите. Те са химически чисти соли – хомогенни на клетъчни минерали в организма, като по този начин те са физиологически и химически зависими.
Д-р Вилхелм Хенрих Schüssler (1821 - 1898) теоретизира, че тези минерални соли са от жизненоважно значение за нормалното функциониране на клетките на организма. Той заключава още, че недостатъците им водят до дисфункция и заболяване. Следователно, лечението на минералния дисбаланс в организма със солите трябва да бъде основен фактор за възстановяване и поддържане на здравето.

Подобни статии:
 

Реклама