Шуслерови соли

Солите са на д- р Шуслер са 12 и са естествени минерали, които са безценни са човешкия организъм. Ето ги и тях:

Номер 1
Calcium fluoratum (Калциум флуоратум)

Солта на красивата кожа
Това е солта за здрави кожа, нокти, добра еластичност на съединителната тъкан и силни сухожилия. Тя е за поддържащо лечение на разширени вени, както и за наранявания на мускулите и сухожилията.
Храни, които могат да допринесат за успеха при лечението с тази сол номер 1 са : сирене, сусамени семена и соеви продукти.

Номер 2
Calcium phosphoricum (Калциум фосфорикум)

Солта на здравите кости и зъби
Calcium phosphoricum подкрепя растежа и оздравителните процеси на костите и зъбите. Помага при лечение на фрактури и остеопороза.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 2 са: сирене, кисело мляко, зелен фасул, броколи, къпини, лешници.

Номер 3
Ferrum phosphoricum (Ферум фосфорикум)

Солта на силната имунна система
Ferrum phosphoricum е полезна при всички видове инфекции в началната им фаза. Подкрепя лечението на остри възпаления, фебрилни състояния, пресни рани, порязвания и драскотини, както и при първа степен изгаряния (напр. слънчево изгаряне).
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 3 са: хлебна мая, миди, гъби, шам-фъстък, спанак.

Номер 4
Kalium chloratum (Калиум хлоратум)

Солта на здравите лигавици
Калиум хлоратум е полезна при възпаления на лигавиците, напр. ринит, бронхит, гастрит, колит и цистит. Тя помага особено през втората фаза на възпаленията, когато заболяването се проявява с ясни симптоми като ексудати.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 4: банани, гъска, кресон, овес, кокос, домати.

Номер 5
Kalium phosphoricum (Калиум фосфорикум)

Солта на нервната система и здравата психика
Калиум phosphoricum помага за намиране балансираното състояние на ума и укрепва нервната система. Това е поддържащо лечение за умствено, емоционално и физическо изтощение на организма. Тя подпомага лечението при депресивните състояния. Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 5: артишок, боб, кашу, лешници, пилешко месо, чесън, лук, гъби.

Номер 6
Kalium sulfuricum (Калиум сулфурикум)

Солта за хроничните възпаления
Калиум sulfuricum помага за облекчаване на хронични възпаления и хронични кожни заболявания. Подпомага зарастването на бавно заздравяващи рани, като лекува възпалените лигавици (на гърлото, носа).
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 6: ябълки, броколи, кашу, кресон, сьомга, шам фъстък, пшеница.

Номер 7
Magnesium phosphoricum (Магнезиум фосфорикум)

Сол при крампи и спазми на гладката мускулатура
Magnesium phosphoricum е полезна при лечението на чести схващания и спазми на мускулите. Това е поддържащо лечение на болки в мускулите, например менструални болки, общо напрежение в областта на шията или раменете и болезнени спазми в стомашно-чревния тракт.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 7 са кашу, кедрови ядки, овес, кафяв ориз, пшеница, чесън.

Номер 8
Natrium chloratum (Натриум хлоратум)

Солта на баланса на солите и течностите
Natrium хлоратум регулира баланса на телесните течности. Тя е полезна за регулирането на нормалното съотношение соли в организма при диария и повръщане.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 8 са гъска, копър, корен от целина, зелени маслини, овче сирене.

Номер 9
Natrium phosphoricum (Натриум фосфорикум)

Солта на киселинно – алкалния баланс в организма
Natrium phosporicum регулира киселинно-алкалния баланс и е от полза при лечение на хиперацидитет. Той подпомага метаболизма като цяло и е в подкрепа на храносмилателни оплаквания (стомашни спазми, затлъстяване) и киселинен рефлукс.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 9 са копър, раци, кокоши яйца, червено цвекло, целина, сусам.

Номер 10
Natrium sulfuricum (Натриум сулфурикум)

Солта на отделителната система и детоксикацията на организма
Natrium sulfuricum подкрепя общите процеси на детоксикация и отделянето на течности от организма. Тя помага за отделянето на излишните течности и поддържа функцията на черния дроб.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 10 са спанак, боб, кашу, копър, тиквени семки, скариди, риба меч, кокосов орех, ръж.

Номер 11
Silicea (Силицея)

Солта на здравите коси, нокти и кожа
Silicea помага да се поддържа еластичността и стегнатостта на косата и ноктите. Подкрепя заздравяването и възстановяването на чупливата коса и нокти, косопада или неравномерен растеж на ноктите.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 11 са ечемик, овес, картофи, царевица, ръж, червено цвекло.

Номер 12
Calcium sulfuricum (Калциум сулфурикум)

Солта при гнойните процеси в тялото
Calcium sulfuricum има противовъзпалително действие и подпомага растежа на клетките. Тя е полезна в случаи на абсцеси, гнойни пъпки и гнойни процеси като цяло.
Храните, които могат да допринесат успеха от лечението със сол номер 12 са броколи, кресон, скариди, леща, пресни соя, гъби.

 

Реклама