ADN hautement polymerise Biostabilex (Biostabilex-Urap)

Лекарствени форми: Tabl. = 150 mg Acidum desoxyribonucleinicum hautement polymerise; Amp. X 5 ml = 125 mg Acidum desoxyribonucleinicum.

Действие: Препаратът представлява полинуклеотид с много висока молекулна маса, който има имуновъзстановяваща активност. Два часа след орално приемане достига висока концентрация в кръвта. Молекулата му се фиксира главно в органите на РЕС. Елиминира се главно с фекалиите и урината за 72 h над 80 % от внесената доза.

Показания: Внесен перорално или мускулно се прилага за профилактика и/или лечение на медикаментозни и пострадационни или пострадиотерапевтични левкоцитопении, интелектуална, психична и физическа астения, при нарушения в калциево-фосфорната обмяна и компликации след рентгенова терапия. Приложен локално, се използва за лечение на варикозни язви, забавена цикатризация, некрози.

Особености на приложение и дозировка: Перорално се прилага по 2 – 4 таблетки дневно по време на хранене. Дълбоко мускулно се инжектира по 1 ампула 1 – 2 пъти дневно. Продължителността на курса на лечение е в зависимост от терапевтичния отговор.

Особености на употреба: Преди инжектирането ампулата се поставя в гореща вода до пълното втечняване на гела. Спринцовката и иглата трябва да се затоплят. Локално се прилага на плътен слой върху кожата, два пъти дневно.

Странични ефекти: Има добра поносимост. Болезненост на мястото на инжектирането.

Противопоказания: Свръхчувствителност към препарата. 

 

Реклама