Adsorgan ( Europharm )

Лекарствени форми:

Действие: Гранулите адсорган съдържат 40 % Silargel, 10 % Carbo argenteus и 50 % озахарена ароматизирана какаова маса. Препаратът съчетава адсорбиращият ефект на въглена с местното дезинфектиращо действие на среброто. Активните съставки на препарата са съчетани с оглед на техните физически и химични свойства и на количественото им съотношение, така че вредните продукти от обмяната на веществата и токсините се адсорбират, без да се увреждат полезните ензими, и се премахва само патогенната, но не и необходимата за храносмилането чревна бактериална флора. Постига се бърза дезинтоксикация и броят на дефекациите се нормализира.

Показания: Инфекциозни диарии с обилно отделяне на газове, инфекциозни и токсични гастроентерити, дизентерия, коремен тиф, паратиф, отравяния с месо и риба, интоксикации и автоинтоксикации, ферментативни диспепсии.

Особености на приложение и дозировка: Прилага се по 1 - 2 чаени лъжички от гранулите с малко вода 2 - 3 пъти дневно. При метеоризъм - до 8 супени лъжици дневно, по възможност в сухо състояние, малко сдъвкан или със съвсем малко вода. Да не се прилага повече от 2 месеца без прекъсване.

Granul. in sacculus x 50, 0 g.
 

Реклама