Allerglobuline (Institut Meieux PM - France)

Лекарствени форми: Fl. x 500 mg/5ml pro inj.i.m.

Действие: Препаратът съдържа човешки имуноглобулини от плацентарен произход, селекционирани по тяхната висока астиалергична мощ. Те са специално индицирани при алергични състояния от реагинов тип (тип I, IgE-зависими). Най-добър резултат е наблюдаван при детска астма, където е установено пълно изчезване на астматичните пристъпи в 75% от случаите. При възрастните приложението му е подходящо в случаите, когато не е възможно по различни причини да се проведе специфична десенсибилизация. Най-добри резултати се получават при рецидивиращи ринофарингити и трахеобронхити със спазмодична кашлица. Начинът на фракциониране гарантира невъзможността за заразяване с вируса на СПИН, хепатит Б и хепатит нито А, нито Б. След мускулно инфектиране в кръвното русло се установява 30 - 40% от внесените имуноглобулини, като максималното ниво се достига средно след 3 - 5 дни. Полуживотът им е подобен на този на ендогенните IgG - около 3 седмици.

Показания: - Бронхиална астма;

  • Рецидивиращи рино-трахеобронхити;

  • Едем на Квинке, уртикария, атопична екзема;

  • Алергични конюнктивити.

Особености на приложение и дозировка:

Особености на употреба:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Непоносимост към кръв и кръвни биопродукти, дължаща се на свръхчувствителност към имуноглобулини или към наличието на антитела анти-IgА.
Болка на мястото на инжектирането, леко зачервяване. При астма може да се наблюдава отначало засилване на проявите - «rebound»-феномен, който е лек и транзиторен.
Инжектира се строго мускулно! Препаратът се затопля до стайна температура и се инжектира веднага след отварянето на флакона.
Прави се серия от 5 мускулни инжекции по 2 флакона (10 ml) при възрастни и по 1 флакон (5ml) ва инжекция при деца през интервал от 5 дни. Арезултатът от лечението може да се подобри, ако интервалът между отделните апликации се редуцира до 2 - 3 дни. За да се консолидира резултатът от тази начална серия, се правят още 2 инжекции през интервал от 1 месец. При сезонните рецидивиращи алергични заболявания серията от 5 апликации през 5 дни се прави около 1 месец преди предвижданата дата на започване на заболяването. Лечението с Allerglobuline не бива да се започва, ако пациентът е получил през предшестващите 2 седмици ваксина с живи атенюирани вируси (едра шарка, рубеола, заушка) поради риск от серонеутрализация. След проведено лечение в продължение на 6 седмици, а още по-добре до 3 месеца да не се инжектира ваксина от живи атенюирани вируси!!!
 

Реклама