Antibiophilus (Lyocentre - France)

Лекарствени форми: Caps. x 250 mg lyophilisat от Lactobacillus casei varietet rhamnosus, титриран с минимум 8 х 108 микроби/g; Amp. pro uso interno lyophilisat x 1,5 g, титриран с минимум 108 микроби/g.

Действие: Antibiophilus представлява антидиарично средство от микробен произход. Препаратът внася в организма живи непатогенни микроорганизми и продукти от биотрансформацията на млякото. Лактобацилите са устойчиви на различните среди в храносмилателния тракт. Срокът на тяхното поселяване е 2 до 3 дни и персистират 15 дни. Получените от метаболизма на лактобацилите субстанции са кисели и улесняват реинплантирането на чревната ферментационна флора за сметка на базофилната путридна флора.

Показания: Прилага се за лечение на диарии, които не са свързани с органични заболявания.

Особености на приложение и дозировка: Дозира се по 2 до 8 капсули дневно. Ампулите се дозират по 1 - 4 дневно. Лечението с Antibiophilus се комбинира при необходимост с адекватна рехидратация на арганизма, съобразена с тежестта на диарията, възрастта и състоянието на пациента.

Особености на употреба: Капсулите се приемат с малко течност, за предпочитане по време на ядене. Съдържимото на една ампула се изсипва в чаша с подсладена вода или мляко и се изпива по време на ядене.

 

Реклама