CALGEL TEETHING

Деиствие:

Включеният в препарата лидокаин осигурява добър локалноанестезиращ ефект, а цетилпиридинът като сравнително силен антисептик заедно с етиловия алкохол допринасят за дезинфекцията на обработените участъци на лигавицата на гингивитите.

Показания

Странични ефекти

Противопоказания

Особености на приложение и дозировка:

С помощта на добре измит и дезинфектиран пръст се взема около 7-8 mm от препарата (чрез изстискване на тубата) и внимателно се нанася върху съответната част на венеца. След 20 - 30 min манипулацията може да се повтори, ако е необходимо, но повече от 6 пъти дневно. 
: Свръхчувствителност към локални анестетици от амидната група и цетилпиридин. В много редки случаи свръхчувствителност към екстракт от лайка като съставна част от вехикулната основа.
: Допустим е резорбтивен ефект на лидокаина при предозиране на препарата (депресия на дишането, хипотония, евентуално гърчове), който може да се очаква само при многократно превишаване на предписаната доза.
: Препаратът е предназначен за използване при кърмачета след тримесечна възраст в периода на порастването на млечните зъби. Локалноанестезиращият и дезинфектиращ ефект на гела допринася за намаляване на болката, локално възпалителните явления и безпокойството при деца в този период от тяхното развитие.
Съдържа лигнокаин (лидокаин) хидрохлорид В. Р.О. 0,033 g (0,33%) цетилпиридин-хлорид В.Р.О. 0,01 g (0,1 %) в10 g бистър, жълто оцветен вехикулум под формата на гел. Във вехикулума е включен 7 % етилов алкохол (96 vol %), сорбитол, екстракт от лайка и др.
 

Реклама