Carbolevure ( UCB Pharma - France ), Carbofagyl ( Lab. Darcy - France )

Лекарствени форми: Капсули за възрастни, капсули за деца.

Състав: Капсули за възрастни, съдържащи 108, 5 mg живи дехидратирани дрожди, съставляващи минимум 108 клетки от Saccharomyces cerevisiae за 10 g + 109 mg Carbo vegetalis activatus. Капсули за деца, съдържащи 47,7 mg живи дехидратирани дрожди, съставляващи минимум 108 клетки от Saccharomyces cerevisiae за 10 g + 48 mg Carbo vegetalis activatus.

Действие: Дреждите от рода Saccharomyces представляват естествени живи непатогенни организми, които инхибират растежа на някои патогенни микроорганизм, като бактерии и Candida albicans и позволяват на сапрофитната флора да се размножи отново. Активираният растителен въглен има адсорбираща активност, проявяваща се по отношение на много екзогенни и ендогенни токсини, газове и течности. Комбинираното действие на двете съставки на препаратите Carbolevure и Carbofadyl обуславят техния антидиаричен ефект.

Показания: Прилагат се за симптоматично лечение на функционални колопатии, протичащи с метеоризъм, и за симптоматично лечение на диарии, които не са от органичен произход.

Особености на приложение и дозировка: При възрастни се прилага по 1 капсула 3 пъти дневно с малко вода.

На деца се дават, в зависимост от възрастта, от 1 до 3 капсули дневно. При кърмачетата съдържанието на 1 капсула се изсипва в биберона с млякото или друго питие и след разклащане се дава да се изпие.

Взаимодействие с други лекарства: Да не се прилага едновременно с други лекарства, тъй като въгленът със своите адсорбиращи свойства може да намали абсорбацията им.

Странични ефекти: При по-големи дози може да се наблюдава тъмно оцветяване на изпражненията от въглена.

 

Реклама