Celestone S

Синоними: Celeston S

Лекарствени форми: колоидален разтвор.

Действие:

Препаратът представлява колоидален разтвор на бетаметазон и натриев сулфацетамид, който при прилагане в окото образува прозрачен филм пред конюнктивата и роговицата. Този филм дава възможност активните съставки на препарата да останат по-дълго време в контакт с конюнктивните и роговичните тъкани в сравнение с времето на контакт при обикновените разтвори.

Показания:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Накапват се по1-2 капки в конюнктивния сак 3-4 пъти на ден. В зависимост от естеството на заболяването и по лекарска преценка, препарата може да се прилага и по-често.
Herpes simplex corneae, глаукома, микотични заболявания на конюнктивата и роговицата.
При продължително приложение моце да доведе до невъзвратимо помътняване на лещата и повишено вътреочно налягане.
За лечения на възпаления на предния очен сегмент на окото (алергични или инфекциозни), които са податливи на глюкокортикостероидно и сулфацетамидно лечение като: остър, хроничен и алергичен блефарит, спастичен ентропиум. Използва се при последици от възпалително дранене, при остър, хроничен, алергичен конюнктивит, язва на роговицата, интерстициален кератит, herpes zoster opthalmicus, фликтенулозен конюнктивит и кератоконюнктивит, неоваскуларизация на роговицата, склерит и еписклерит, остър, хроничен, травмен иридоциклит.
Комбиниран препарат с основни активни компоненети Betamethasonum и Sulfacetamidum.

 

Реклама