Chymoral (Rorer)

Лекарствени форми: Tabl.

Състав: Chymoral представлява стандартизиран панкреасен екстракт, който, титриран н протеолитични ензими, е около 60 mg в една гастрорезистентна таблетка, количество съответстващо на 10 000 nkatal трипсин и 30 000 nkatal химотрипсин.

Действие: Chymoral има изразено протеолитично, антиедематозно и противовъзпалително действие. Приложен в комбинация с антибиотици, сулфонамиди или други химиотерапевтици, оказва благоприятен ефект върху протичането на възпалителния процес, отбъбването на лигавицата на бронхите и отхрачването при инфекции на бронхо-пулмоналната система. Абсорбира се в червата без загуба на протеолитична активност.

Показания: - Прилага се за симптоматично лечение на възпалителните прояви, съпътстващи инфекциите и нагноителните заболявания на бронхо-пулмоналната система: мукопурулентен бронхит, бронхиектатична болест, белодробен абцес, емпием, хемоторакс и други.

  • При посттравматични и следоперативни едематозни състояния на тъканите.

Особености на приложение и дозировка:

Особености на употреба:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Алергия към трипсина или химотрипсина.
Рядко може да се развият алергични реакции, налагащи спиране на лечението.
Таблетките се приемат с малко вода по време на хранене, без да се смучат или сдъвкват.
Прилага се по 8 таблетки дневно, разпределени в 4 приема в първите няколко дни от лечението. След това дозировката се намалява на 4 таблетки дневно.
 

Реклама