Colircusi betamida

Синоними: Colircusi betamida (Alcon) 

Лекарствени форми:

Действие:

Бетаметазонът е мощен синтетичен глюкокортикостероид с противовъзпалителни, антиалергични, антипролиферативни свойства, който инхибира възпалителния отговор, предизвикан от механични, химични или имунологични причинители. Действието му се допълва от антибактериалния ефект на сулфацетамид, който притежава бактериостатично действие спрямо широк кръг микроорганизми. Използваният вехикулум създава оптимални условия за ефективно и стабилно действие на активните съставки. Сулфонамидите се активират при гнойни ексудати.

Показания:

Странични ефекти:

Действието на сулфацетамида при локалното му приложение може да се инактивира при едновременно използване на местни анестетици, производни на парааминобензоената киселина.

Могат да възникнат алергични реакции, което налага преустановяване употребата на препарата. Не е съвместим със сребърни съединения.

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Не бива да се прилага по-дълго от 14 дни освен при индикации от клиничната картина.

Дозов режим при възрастни: лечението започва с 1-2 капки на всеки 2 часа като честотата в последствие се променя в зависимост от състоянието. При деца: 1-2 капки 3-4 пъти дневно.
Глаукома, свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата. Вирусни и гъбичкови заболявания, активна язва на роговицата. Очна туберкулоза.
Препаратът може да повиши вътреочното налягане, особено при пациенти с глаукома.
Възпалителни заболявания на преден очен сегмент от алергичен или инфекциозен произход, които са подходящи за лечение с комбинация от глюкокортикостероиди и сулфацетамид.
Комбиниран препарат с основни активни компоненети Betamethasone sodium phosphate и Sodium Sulfacetamide.
колоидален разтвор.

 

Реклама