Cortimycin (Balkanpharma)

Лекарствени форми:

Действие

Хидрокортизонът оказва противовъзпалителен, антиексудативен и антиалергичен ефект по пътя на потискане активността на хиалуронидазата, усилване полимеризацията на хиалуроновата киселина и намалява пропускливостта на капилярите.

Неомицинът действа бактерицидно върху голям брой микроорганизми, като проявява активност и по отношение на резистентни към други антибиотици микроорганизми. Приложен локално възпрепятства развитието на инфекции, които поради намалената под влияние на хидрокортизона тъканна съпротива могат да намерят благоприятни условия за разпространение.

Показания

Противопоказания

Особености на приложение и дозировка:

При заболяване на конюнктивита и ириса – в зависимост от силата на възпалението се прилага от един до няколко пъти в конюнктивния сак.

След изчезване на болестните прояви се прилага няколко дни еднократно на ден.

При дерматити и блефарити се нанася по кожата на клепачите и по миглените ръбове 1-2 пъти дневно.
: Хипопион-кератит, корнеална язва, трахома, микотични инфекции, херпесен кератит, свръхчувствителност към неомицин. Ерозии на роговицата, гнойни язви на роговицата.
: Симпатикова офталмия, алергични конюнктивити, блефарити, склерити, иридоциклити, неязвени кератити, дерматит и екзема на клепачите.
: Комбиниран препарат с основни активни компоненети Hydrocortisonum aceticum и Neomycinum sulfuricum.
Ung. opht. Tuba x 5,0 g.
 

Реклама