Efflumycin Liquifilm

Синоними: Efflumycin Liquifilm (Pharm-Allergan) 

Лекарствени форми:

Действие:

Flourometholum е глюкокортикостероид, които успешно потиска възпалителните процеси и предотвратява образуването на отоци, отлагането на фибрин и колаген, разширяването на капилярите и образуването на рани.

Neomycin sulfat е антибиотик, притежаващ широк спектър на действие срещу голям брой микроорганизми като Klebsia pneumonie, Proteus Vulgaris, Haemophilus influenzae, Corinebacterium diphtheriae, Staphylococcus I Streptococcus.

Показания:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Прилага се по 1 капка 2-4 пъти дневно в конюнктивния сак. По лекарско предписание в първите 24-48 часа може на всеки час. Лечението не трябва да се прекъсва преждевременно.
Остри гнойни инфекции, предизвикани от нечувствителни микроорганизми, остър херпес симплекс, вирусни и гъбични заболявания на роговицата и конюнктивата, очна туберкулоза, наранявания и язва на роговицата, закритоъгълна глаукома.
Продължителното лечение с глюкокортикостероиди може да доведе до: повишаване на вътреочното налягане, задна кортикална катаракта, вторични инфекции, маскиране на бактериална инфекция, перфорация на очна ябълка при роговични инфекции.
Инфекциозен конюнктивит, възпалителни процеси в преден очен сегмент при опасения от усложнения.
Съдържа Fluorometholum, Neomycin sulfat, Benzalkonii chloridum, Natrii edetas, Polyvinilalcohol (Liquifilm).
суспензия.

 

Реклама