Embramine (DCI)

Синоними: Medrin (Leciva).

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Особености на приложение и дозировка:

преди пьтуването и ако то е продьлжително, още 1/2 таблетка 2 – 3 h по-кьсно. За профилактика на пострадиационния синдром при провеждане на льчетерапия се дава 1 таблетка преди обльчването и втора таблетка 6 h след провеждането на сеанса. При деца от 2 до 6 години се прилага по 1/4 таблетка, а при деца от 6 до 15 години по 1/4 - 1/2 таблетка в зависимост от вьзрастта 1 – 2 пьти дневно.

Взаимодействие с други лекарства:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Бременност и деца под 2 години, по време на кьрмене, аденома на простатата, глаукома. Предвид риска от развитие на нарушения в координационните реакции предпазливо да се прилага при водачи на МПС и работещи с опасни машини. Не се препорьчва приемането на алкохол по време на лечението с медрин.
Обща отпадналост, сьнливост, нарушения в концентрацията на вниманието, в отделни случаи сухота в устата, тахикардия, умерена хипотензия, констипация, ретенция на урината, болки в епигастралната област. Много рядко са наблюдавани кожни ерупции. При малки деца може да предизвика вьзбуждение.
Ембраминьт може да потенцира седативните ефекти на лекарствените средства, действащи потискащо на ЦНС.
При вьзрастни се прилага по1/2 до 1 таблетка 2 – 3 пьти дневно. Профилактично при кинетози се дава 1 таблетка 15 – 30 min
Прилага се за симптоматично лечение при болестта на Мениер и мениероподобни синдроми сьс световьртеж, гадене и поврьщане, шум в ушите (tinnitus), кинетози, пострадиационен синдром, вазомоторен ринит, оток на Quincke, алергични невродермити.
Ембраминьт притежава изразена антихистаминова активност с подчертан антивертигинозен и антиеметичен ефект. Упражнява и холинолитични и седативни ефекти, подобни на тези на другите антихистаминови средства. При перорално внасяне има добра абсорбция и действието му се проявява след 30 – 60 min, а терапевтичният му ефект продьлжава 6 – 10 h. Преминава през плацентарната брариера и в майчиното мляко.
Tabl. x 25 mg.
 

Реклама