Energix capsules (Balkanpharma)

Лекарствени форми: Caps. = пчелно млечице 50 mg + фитин 50 mg + креатин 92 mg + Vitamin C 28 mg + ексципиенти.

Действие: Енержикс капсули представлява биостимулатор с много бърз ефект върху енергийния баланс на организма.

Има общо тонизиращо действие, подобрява умствената и физическата работоспособност, скъсява периода на възстановяване след физически натоварвания и различни заболявания. Регулира клетъчния енергиен баланс и сам се явява източник на енергия, образувайки енергетичен депо резерв. Енержикс активира функцията на сърцето, подобрява оросяването и оксидацията на миокарда, въздейства благоприятно върху белодробната вентилация. При физически натоварвания увеличава кислородната консумация, улеснява достъпа на кислород до тъканите и неговото ефективно използване. Повишава устойчивостта на организма при хипоксия и други вредни въздействия.

Действието му започва в края на първия час, като се проявява най-силно в третия и четвъртия и продължава около 6 h.

Показания: При продължителни физически и умствени натоварвания, при физическа и психическа умора. Състояние на стрес и дистрес, депресия, имунна недостатъчност, пролетна умора, исхемия на миокарда.

Особености на приложение и дозировка: Прилага се орално за профилактика и в период на реконвалесценция 3 пъти дневно в продължение на 20 дни. При активно спортуващи и работещи в условия на тежък физически труд се прилага по 4 капсули дневно в продължение на 15 - 20 дни.

При необходимост, енержикс може да се прилага през един месец.

Странични ефекти: Не са наблюдавани.

 

Реклама