Flubiprofenum Natricum

Окуфлур

Синоними: Ocuflur (Pharm-Allergan) 

Лекарствени форми:

Действие:

Препарата няма силно влияние върху интраоклулярното налягане. Не притежава антимикробно действие.

Показания:

Странични ефекти:

Съществува възможност за кръстосана чувствителност с ацетил-салицилова киселина и други нестероидни противовъзпалителни средства.

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

След лазерна трабекулопластика или друга хирургична намеса се поставя по 1 капка 4 пъти дневно в продължение на 2 седмици.

За избягване на интраоперативното свиване на зеницата се поставят 4 капки – по една на всеки половин час преди операцията.
Свръхчувствителност към компонентите на препарата. Възпаления на роговицата, предизвикани от herpes simplex. Да не се използва при носене на контактни лещи.
Леко, преминаващо парене при накапването. Да се прилага внимателно при пациенти, склонни към кръвоизливи или приемащи противосъсирващи средства. Остри инфекции на окото могат да нъдат маскирани.
При постоперативни възпаления на предния очен сегмент. Възпаления след лазерна трабелокулопластика. За избягване всиването на зеницата по време на оперативна намеса.
Нестероиден антифлогестик от групата на пропионовата киселина. Действа чрез подтискане на циколооксигеназата, нобходима за биосинтеза на простагландин.
очни капки или унгвент.

 

Реклама