Furin M (Sopharma)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Особености на приложение и дозировка:

  • При първия сеанс се провежда филиформен душ – във vestibulum oris се поставят памучни или марлени компреси с Furin M, така че да се покрият венците и шийките на зъбите, и се държат в продължение на 2 – 3 h.

  • След 24 – 48 h се прави отново душ – отстраняват се налепите от повърхността на зъбите, зъбният камък и гранулационната тъкан от венечните джобове, след което в тях се поставят памучни дренчета, напоени с Furin M и се оставят да престоят 2 –3 h. След отстраняване на дренчетата, болният се жабури с 1 чаена лъжичка Furin M и отново поставя компрес. По преценка на стоматологът може да се направи второ дрениране на другия ден. Компресите и жабуркането с Furin M продължават в следващите дни до пълно оздравяване.

При пародонтити, стоматити и гингивити болният прави ежедневно гаргари с Furin M до оздравяване.

По време на лечението болният не трябва да употребява газирани напитки и кисели храни или след приемане на тикива трябва да изплаква устата си обилно с чешмяна вода. Препоръчва се приемането на Vit. А и D и сирене, предварително добре обезсолено. 

При хеморагичната форма на пародонтоза лечението се провежда по следния начин:За локална терапия на хеморагична форма на пародонтоза, пародонтити, остри и хронични стоматити и гингивити.
Furin M представлява комбиниран препарат, който съдържа екстракти от черен оман (Radix Symphyti), жълт кантарион (Herba Hyperici), мечо грозде (Folia Uvae ursi), коприва (Folia et Radix Urticae dioicae) и сапунче (Radix Saponariae), Metronidazole, Colargol и Natrii benzoas. Има добре изразено противовъзпалително действие, което се проявява още в първите минути след приложението със субективно чувство на облекчение на болката и оточността на венците. Притежава още антисептично, антиексудативно, местно анестезиращо и кръвоспиращо действие. Наличието на метронидазол в препарата обуславя неговото антипротозойно действие, а бавно йонизиращото се сребро от коларгола осигурява олигодинамичен, антисептичен и епителотоничен ефект.
Sol. fl. x 100 ml.
 

Реклама