Furotalgin (Sopharma)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Прилага се локално, като след почистване на ушния канал от секрети се накапват 4 – 8 капки от разтвора 3 – 4 пъти дневно. При това е необходимо главата на пациента да остане 3 – 5 min в странично положение, след което каналът се запушва с памук. При фурункулоза на слуховия проход в него се поставя напоен с фуроталгин памучен тампон. Правят се 3 – 4 процедури.
Свръхчувствителност към някоя от съставките на препарата. Микози, причинени от гъбички от рода Aspergillus.
Рядко алергични реакции към тетракаина и феназона, изразяващи се в контактен дерматит.
Възпалителни и гнойни заболявания на външния слухов проход и на средното ухо (с изключение на отомикозите, причинени от паразитни гъбички от рода на Aspergillus). Остро възпаление на средното ухо (специално след парецентеза и при спонтанна перфорация). Хронично гнойно възпаление на средното ухо. Състояния след радикална трепанация на ухото.
Комбиниран препарат за локално приложение, който има противовъзпалително, обезболяващо и противомикробно действие. Основната съставка на препарата-фурацилинът е нитрофураново производно с широк спектър на антимикробно действие, ефективен както към Gram (+), и към Gram (-) микроорганизми. Дикаинът има локално анестезиращо действие, а антипиринът проявява обезболяващ и леко изразен адстригентен ефект. Глицеринът действа подсушаващо и по осмотичен начин улеснява проникването на останалите активни съставки на препарата.
Sol. fl. x 5 ml = Furacilline 0,2 % + Dicain hydrochlorid 2,5 % + Antipyrin 7 % + Glycerin ad 100 %.
 

Реклама