Gamma interferon

Синоними: Gammaferon (Pharmagen)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Странични ефекти:

Особености на приложение и дозировка:

Със спринцовка се изсмуква разтворителят от ампулата му и се вкарва в ампулата със сухото вещество. Изчаква се няколко минути да се разтвори добре и се изтегля с помощта на спринцовката за да се върне обратно в широката ампула. Поставя се наконечникът чрез който се накапват 1-2 капки в конюнктивния сак два пъти дневно в продължение на 3 до 5 дни по лекарско предписание.
Не са наблюдавани.
При вирусни заболявания на предния очен сегмент на очната ябълка: конюнктивити, кератити, кератоконюнктивити, кератоувеити. Силно действие при херпесни и аденовирусни инфекции. При последните потиска субективните оплаквания. Секрецията и отока на конюнктивата намаляват. Намялява продължителността на роговичните усложнения.
Гама-интерферонът е белтък, който се произвежда в организма в минимални количества и има мощно противовирусно действие, свързано с директно потискане размножаването на вируса, на активирането на левкоцити и ензими, разграждащи вирусната РНК. Контактът му с клетките ги прави резистентни към вируси. Стимулира имунната система. Има антипролиферативно действие.
лиофилна форма на рекомбинантен човешки гама-интерферон в ампули по 10ml, придружени с 5ml разтворител и капкомер.
 

Реклама