Geritamin (Troyapharm)

Лекарствени форми: Caps. x 10 ml sol. oleosa = Vitamin A 30 000 UI + Vitamin E 7 mg.

Действие: Геритаминът е комбиниран препарат, който съчетава ефектите на двете му съставки. Vit. A е епителотоничен фактор и способства за правилното изграждане, развитие и поддържане функциите на епителните клетки на кожата и лигавиците. Поддържа тургора и прозрачността на клетките на роговицата, улеснява ресинтезата на родопсина и предпазва от кокоша слепота. Vit. E предотвратява разграждането на Vit. A, потиска обмяната на белтъчините, въглеводородите и стероидите. Той съдейства за поддържане на равномерно съотношение между свободния и свързания холестерол в кръвта, а така също за продукцията на тропните хормони от предния дял на хипофизата. Токоферолът стимулира сперматогенезата, подобрява оплодителната способност и износването на плода. Участва в синтезата на хроматина в клетъчните ядра и благоприятства изграждането и функцията на напречно-набраздените мускулни влакна и на миокарда. Подобрява хемодинамичните и метаболитите функции на сърцето.

Показания: - При намаление на умствените и психическите възможности при стари хора.

  • Дистрофични и дегенеративни заболявания на миокарда.

  • Очни заболявания – фотофобии, хемералопатия, керато-конюнктивити и други.

  • В ото-рино-ларингологията – намалено обоняние, озена, сух хроничен ринофарингит, тинитус (бучене в ушите), намаление на слуха.

  • В дерматологичната практика – нарушения в растежа на косата, дискератози, пруритус, смущения в растежа на ноктите и други.

  • Смущения в критическата възраст и други.

Особености на приложение и дозировка

: По 10 капки или по 1 капсула 2 – 3 пъти дневно по време на хранене или след нахранване. Курсът на лечение при хронични заболявания е продължителен – 2 – 3 пъти годишно по 1 – 3 месеца.
 

Реклама