Glycerylguethol (DCI)

Синоними: Guethural 300 (Elerte – France).

Лекарствени форми: Tabl. X 300 mg; Suppos. x 120 mg.

Действие: Guethural 300 втечнява вискозните бронхиални секреции и има отхрачващо и антисептично действие. Той стимулира серозните жлези, които втечняват жилавите мукусни секрети и това позволява да се ускори мукоцилиарният транспорт и да се подобрят евакуацията и дренажът на бронхите. Guethural 300 освобождава бронхите от гъстите секрети, които ги задръстват, и кашлицата, която става безполезна, започва да намалява и изчезва. Той е бронхо-пулмонален антисептик, спира развитието на микроорганизмите и предпазва от компликации. В достатъчни дози позволява да се избегне прилагането на антибиотици, когато това не е абсолютно необходимо. Притежава голяма терапевтична ширина – терапевтичната му доза е 117 пъти по-ниска от токсичната.

Показания: Показан е за лечение на остри и хронични заболявания на бронхо-пулмоналната система, протичащи с увеличена и жилава секреция, водеща до бронхиална обструкция: остри и хронични мукопурулентни бронхити, рино- и трахеобронхити, катари.

Особености на приложение и дозировка: Прилага се по 1 – 2 таблетки 2 или 3 пъти дневно. Таблетките се приемат преди ядене с малко вода, без да се сдъвкват. Лечебният курс трае 7 – 10 дни. Ректално се прилага по 1 свещичка 2 пъти дневно при възрастни, а при деца над 2 години по 1 свещичка дневно.

 

Реклама