Gonadotropinum sericum (DCI)

Синоними: Anteron (Organon), Gestyl (Organon).

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Странични ефекти:

Особености на приложение и дозировка:

Лечение с гонадотропни хормони се започва, когато липсва ефект от проведеното лечение с полови хормони. Провежда се комбинирано с Gonabion. Разтворите се приготвят ex tempore и се инжектира мускулно. При жени в началото се правят 3 апликации по 1000 UI през ден, а след това 3 инжекции с Gonabion по 1000 UI през ден, като първата инжекция с Gonabion се поставя заедно с последната Anteron. При нормализиране на менструалния цикъл ефектът се поддържа с многократни курсове съответстващи на цикъла – 2 – 3 пъти по 1000 UI Anteron между 5 – 10-ия ден на цикъла и след това 3 пъти по 1000 UI Gonabion през ден. При мъже по 1000 UI 2 пъти седмично в продължение на 6 – 8 седмици, понякога едновременно с Gonabion по 1000 UI през ден.
Алергични реакции поради образуване на антитела.
Нарушения на половата функция, свързани с хипофизарна недостатъчност – хипофизарен нанизъм и адипозо-генитална дистрофия. При мъже – при олигоспермия, хипогенитализъм, импотентност и други.
Серумният гонадотропен хормон се получава от серума на бременни кобили и е близък по действие до фоликулостимулиращия хопифизен хормон, но оказва и известна лутеинизираща активност. Под негово влияние яйчниците нарастват, фоликулите узряват, увеличава се продукцията на фоликуларен хормон. Това действие се проявява само при запазена функция на предния дял на хипофизата. Стимулира тубулната система на тестисите и активира сперматогенезата.
Amp. lyophilisat x 400 UI et x 1000 UI + amp. с разтворител pro inj. i.m. (i.v.).
 

Реклама