Helpometil

Синоними: Helpometil

Лекарствени форми: суспензия.

Действие:

Комбинацията от глюкокортикостероид и антибиотик упражнява противовъзпалителен ефект и антибактериална активност.

Показания:

Странични ефекти:

Приложението трябва да се преустанови при проява на свръхчувствителност.

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Суспензията и очния унгвент могат да се използват едновременно, но дозировката и на двете е по лекарско предписание.
Остри, нелекувани, пурулентни очни инфекции. Остър суперфициален херпес симплекс, варицела, шарка и други вирусни заболявания на роговицата и конюнктивата. Очна туберколоза, гъбични очни заболявания. Свръхчувствителност към някоя от съставките. Роговична язва при продължително лечение със стероиди. Трахома.
При приложение външно върху окото, може да бъде повишено вътреочното налягане. Ори заболявания, причинени от резистентни на неомицин микроорганизми, инфекциите могат да се маскират, засилват или активират от включения в препарата стероид. При продължителна употреба може да причини суперинфекция от нечувствителни микроорганизми. Може да се развие гъбичкова инвазия. Има данни за перфорация на очната ябълка при външна употреба на стероиди, при заболявания с изтъняване на роговижата и склерата. Има опасност от развитие на задно субкапсуларно помътняване на лещата.
Използва се при реагиращо на стероиди възпаление на конюнктивата, роговицата и преден очен сегмент, когато са налице условия за усложнения от инфекции с чувствителни към неомицин причинители.
Комбиниран препарат с основни активни компоненети флуорометанол и неомицин сулфат.

 

Реклама