KAMISTAD INTERNATIONAL

Действие:

В случая се отнася за една гелна форма, прилагана на ограничени участъци, поради което не се налага третиране на проблемите за фармакокинетиката и бионаличността на отделните вещества.

Лидокаинът е локален анестетик от амидната група със силен и продължителен местноанестезиращ ефект. В допълнение бяха доказани негови антибактериални свойства. Тимолът, който принадлежи към групата на фенолните производни има антимикробни, фунгистатични и известни антивирусни свойства. За разлика от фенола притежава понижена токсичност. Лайката (течен екстракт от цветове) съдържа комплекс биологично активни вещества (сесквитерпени, хамазулени, (-) α-бисаболол и др.), които упражняват антифлогистичен, антибактериален и регенериращ ефект. Бензолкониевият хлорид в зависимост от концентрацията на бактериите има бактериостатично и бактерицидно действие, насочено преди всичко спрямо Грам-положителните бактерии и някои гъбички.

Показания

Странични ефекти

Противопоказания

Особености на приложение и дозировка:

Обикновено се прилага 3-4 пъти на ден, като за целта се изтисква около 0,5 cm от гела и се втрива в болезнените или възпалени места с леко масажиране. При симптом, причинени от протези, особено в периода на привикване, подложените на натиск точки с количество гел с приблизителен размер на грахово зърно. Желателно е да не се прилага продължително време във високи дози. 
: Свръхчувствителност към някои от съставките.
: В посочените дози и начин на приложение не са известни.
: Болезнени възпаления на устната лигавица и устните, дори при наличие на мехурчета и изгаряния на устните във високата планина. При гингивити и хора, носещи зъбни протези, за предотвратяване на локални симптоми при никнене на мъдреци и при наранявания на венците при лицево–челюстни манипулации.
Съдържа (за 1g гел): Активни съставки: Лидокаин хидрохлорид 1 Н2О 20 mg, тимол 1 mg, тинктура от лайка (1:5,5) 200 mg. Помощни вещества: Бензалкониев хлорид 1 mg (като консервант), полиакрилова киселина, захарин–натрий 2 Н2О, трометамол, дестилирана вода, канелено масло.
 

Реклама