Melaginina

Синоними: Melaginina (del Gado)

Лекарствени форми:

Действие:

Допуска се слаба пенетрация през кожата.

Ускорява превръщането на диоксифениланина в меланин, като не увеличава броя на меланоцитите. Реакцията е зависима от РН на разтвора и присъствието на медни йони, каквито меланинът съдържа. Плацентата съдържа пропиомеланокортин, от който се получава алфа-SH, но който има много по-малка молекулна маса. По този начин препарата активира меланогенезата.

Показания:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Процедурата се повтаря 3 пъти дневно през 8 часа. При липса на ултравиолетов източник, може да се използва обикновено слънчево лъчение. Лечението продължава 1-2 месеца до пълно оздравяване.

Засегантото място се намазва без попадане върху нормално пигментирана кожа. Мястото се излага на инфрачервена лампа в продължителност на 15 минути от 40 см. разстояние, като медикаментът се нанася през 5 минути. Не трябва да се прилагат козметични средства 45 минути преди процедурата. Измиването става 1 час след преустановяване на олъчването.
Контактна или белтъчна алергия.
Контактна алергия.
Различни форми на ветилиго, левкодерма
Представлява хидроалкохолен екстракт от човешка плацента, с активен ингредиент – алфа липопротейн. Той се получава чрез разрушаване на котиледоните на човешката плацента с 95% алкохол, чрез преципитация с етанолбензоена киселина и пречистване с ацетон. Активният агент е разтворен в натриев-фосфатен буфер. Суровият екстракт се нарична ЕР (Extractum placentae) 50 и съдържа липиди, фосфолипиди, аминокиселини, минерални соли. Количеството на протеините в него е нищожно.
хидроалкохолен разтвор.
 

Реклама