Mesocain (Spofa)

Лекарствени форми: Get tuba x 20,0 g с апликатор.

Действие: Главна съставка на Mesocain gel е локалния анестетик Trimecaine. Неговото предимство пред прокаина е, че в зависимост от приложената концентрация има 2 – 3 пъти по-голяма ефективност, характеризираща се с по-бързо настъпващо и много по-добро действие върху лигавиците. Съдържащият се в препарата като консервант Septonex се отличава с много добро антисептично и дезинфекционно действие. Mesocain gel оказва силно и продължително обезболяващо действие, което настъпва 5 min след неговото прилагане и продължава 20 – 30 min. Има ниска токсичност и задоволителна адхезия към лигавицата, поради което облекчава значително провеждането на урологични изследвания и манипулации. Потиска развитието на Gram (+) микроорганизми, преди всичко на стафилококите. Действието му върху Gram (-) микроорганизмите е значително по-слабо или липсва.

Показания: За анестезия преди провеждане на различни ендовезикални изследвания и интервенции, като цистоскопии, уретоскопии, трансуретрални резекции, дилатация на уретрата, катетеризации и други.

Особености на приложение и дозировка: След почистване на външните полови органи с помощта на антисептичен препарат, гелът се въвежда чрез апликатора в уретрата направо от тубата. Изтичането му обратно при мъжете се предотвратява чрез поставянето на клема, превръзка с марлена лента чрез притискане с ръка.

Странични ефекти: Прояви на интоксикация може да се наблюдават само, когато голямо количество от препарата попадне в кръвообращението.

Противопоказания: Първичната травма и гнойни процеси на уретрата и прилежащите тъкани.

 

Реклама