Microlax (Sanofi Winthrop), Microlax bebe (Sanofi Winthrop)

Лекарствени форми: Gel rectal - туба с канюла.

Състав: В една туба канюла се съдържат:

 

Microlax

Microlax bebe

Laurysulfoacetate Natrium

45 mg

27 mg

Sorbitol (Sol. 70 %)

4, 465 g

2, 679 g

Natrium citricum

450 mg

270 mg

Poyethylenglycol 400

625 mg

375 mg

Acidum sorbicum

5 mg

3 mg

Aqua q.s. pro

6, 25 g

3, 75 g

Действие:

Показания: - За симптоматично лечение на запек, характеризиращ се с натрупване на фекални маси в ректума и образуване на плътна запушалка.

-За подготовка на болни за ендоскопски изследвания на ректума и колона.

Особености на приложение и дозировка:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Хемороиди, анални фисури, ХУК.
Като всяка мини-клизма може да доведе до усещане за парене в аналната област и до конгеститивен ректо-сигмоидит след продължително приложение.
След като се издърпва капачката на канюлата, внимателно се вкарва цялата канюла в ректума и чрез притискане на тубата цялото й съдържимо се изпразва в червото. След това канюлата се изтегля, като се поддържа притискането върху тубата. Обичайната дозировка е една туба-канюла дневно, приложена 5 до 20 min преди избрания час за дефекация. Не се препоръчва продължително приложение на препарата.
Microlax и Microlax bebe са очистителни на ректума и долната част на сигмата, действието на които се основава на принципа на пептизация (разединение) на фекалните материи. Съставките на препарата действат чрез физико-химически механизъм, като отделят водата, съдържаща се във фекалните материи и ги разводняват. Този феномен води до размекване на фекалната запушалка и до експулсирането й. Действието на препарата настъпва 5 до 20 min след приложението му.
 

Реклама