Modulite ( Eurorga )

Лекарствени форми: Гранули в кесийки, съдържащи 150 mg Trimebutine и 5, 0 g Sorbitol.

Действие: Modulite е комбиниран препарат, чието лаксативно действие се обуславя от ефектите на тримебутина, който е модификатор на моториката на храносмилателния тракт, и на сорбитола, който е осмотично слабително средство. Тримебутинът представлява периферен енкефалинергичен агонист и упражнява своето действие, като се свързва с ендогенните опиоидни рецептори. Той засилва дуоденалната моторика на тънките черва и регулира моторната активност на колона. Сорбитолът има осмотичен ефект и благоприятства освобождаването на холецистокинин.

Показания: За лечение на функционални заболявания на храносмилателния тракт, съчетани с констипация. За симптоматично лечение на болезнени спазми на червата, свързани с функционални заболявания и нарушения в придвижването на чревното съдържимо.

Особености на приложение и дозировка: Прилага се по 1 -3 кесийки дневно, като гранулите от кесийката се размесват в половин чаша вода и се изпиват преди ядене.

Странични ефекти: В зависимост от индивидуалната поносимост може да възникнат гастралгии и диария, които след намаляване на дозировката обикновено изчезват.

Противопоказания: Не се прилага при остра диария и обструкция на жлъчните пътища.

 

Реклама