Moxisylyte (DCI)

Синоними: Uroalpha (Debat – France)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Особености на приложение и дозировка:

Взаимодействие с други лекарства:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Систолно артериално налягане под 100 mm Hg.
Рядко са наблюдавани сухота в устата, гадене, главоболие, нарушения на съня, вертигинозни прояви. Те са обикновено бенигени и преминават след спиране на лечението.
Да не се комбинира с други алфа-блокери, а така също и с бета-блокери. Комбинирането му с МАО-инхибитори трябва да става предпазливо.
Средната дневна доза е 4 таблетки, разпределени по следната схема: една таблетка сутрин, 1 таблетка на обед и 2 таблетки вечер. Курсът на лечение трябва да бъде ограничен до 28 дни. Лечението с моксизилит винаги трябва да се провежда след щателно урологично, биопсично и функционално изследване.
Прилага се за лечение на микционните нарушения при аденома на простатата, когато оперативното лечение трябва да се отложи по едни или други причини, а така също и по време на еволютивните тласъци на аденома.
Моксизилитът представлява алфа-адренергичен антагонист със специален тропизъм към уринарния апарат. Той е смесен алфа-блокер, който действа повече на алфа-1, отколкото на алфа-2 рецепторите. Неговият алфа-блокиращ ефект е значително по-изразен на нивото на уретрата, отколкото на другите органи. След орално приемане моксизилът се деацетилира от чревните и плазмените естерази. Тази биотрансформация се осъществява много бързо, така че моксизилът не се открива в кръвта, а само неговите метаболити, които се елиминират с урината.
Tabl.x 120 mg.
 

Реклама