Neopredin

Действие:

Неопредин гел е комбиниран препарат за стоматологичната практика с антиинфекциозен, противовъзпалителен и антиалергичен ефект. Преднизолонът има силно противовъзпалително, десензибилизиращо, антиалергично и антипролиферативно действие. Неомицинът е широкоспектърен антибиотик за локално приложение. Хлорхексидинът е широкоспектърен повърхностно активен антисептик и дезинфектант, който в комбинация с неомицин рязко съкращава количеството на патогенната микрофлора в устната кухина.

Показания

Странични ефекти

Противопоказания

Особености на приложение и дозировка:

По преценка на лекуващия стоматолог се препоръчва 1-2 пъти дневно да се прави масаж с неопредин гел в продължение на 10-15 min, без да се плюе гелът. В първите няколко часа след манипулациите пациентът не трябва да се храни и да приема течности. 

Препаратът се прилага след отстраняване на над- и подвенечния зъбен камък или след терапевтичен кюртаж на пародонталните джобове. Същите се промиват с кислородна вода, изолират се с ролки и се подсушават. Неопредин гел се въвежда в джоба до неговото изпълване чрез спринцовка и игла със заоблен връх. Пациентът престоява с изолирани зъби 15 min или се прави пародонтална превръзка за задържане на гела по продължително време. Може да се въведе и с порести или хлабави памучни дренчета. Апликацията се извършва един път дневно в течение на 10-15 дни.
: Не се прилага при вирусни заболявания (Herpes simplex, Herpes zoster, варицела и др.); при специфични възпалителни процеси на лигавицата на устата, свръхчувствителност към някоя от съставките, алергична реакция след ваксинация, при гъбични заболявания в устата. Не се прилага на деца под 3-годишна възраст.
: Възможна е локална непоносимост и алергични реакции.
: Гингивит, стоматит, пародонтит, възпаление, гноене и кървене на венечните джобове; остър серозен апикален периодонтит, за профилактика и лечение на обострения при обработка на кореновия канал; за лечение на пулпит чрез директно или индиректно въвеждане на препарата; при остри и хронични възпалителни процеси в устната кухина; при възпаление, свързано със затруднен растеж на мъдреците.
Състав за 1 g гел: Активни съставки: Prednisolone 5 mg, Neomycine sulfate екв. на Neomycine 1,6 mg, Chlorhexidine gluconate 2 mg. Помощни вещества: Hydroxyethyl cellulose, saccharine sodium, Methyl p-hydroxy benzoate, propyl p-hydroxy benzoate, glycerin, Geranium oil, cinamyl alcochol, polysorbate 80, destilled water.
 

Реклама