Oromedine (Sanofi Winthrop)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Странични ефекти:

Взаимодействие с други лекарства:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Свръхчувствителност към диамидинови производни или тетракаин. При деца под 12 години се прилага предпазливо. Тетракаинът може да позитивира тестовете за антидопингов контрол при спортисти. При възрастни се правят по една пулверизация на устната кухина и орофаринкса в продължение на 1 – 2 s, 3 – 6 пъти дневно. Отделните пулверизации трябва да се прилагат през интервал поне от 4 h. При деца от 6 до 15 години се правят по една пулверизация 2 – 3 пъти дневно. Курсът на лечение трае не повече от 5 дни. По-продължително лечение крие опастност от развитие на дисбаланс между нормалната микробна флора на устната кухина и дифузна бактериална или кандидозна инфекция.
Едновременната или последователна употреба на други анестетици трябва да се избягва поради риск от развитие на антагонизъм, инактивация и други.
Транзиторно изтръпване на езика и възможност от задавяне. Рядко се наблюдават реакции на сенсибилизация.
За допълващо локално антибактериално лечение на инфекции локализирани в усната кухина и орофаринкса – фарингити, стоматити, афти, състояния след тонзилектомия и други.
Комбиниран препарат с антисептично действие дължащо се на диамидиновото производно хексамидин и с болкоуспокояващ ефект, дължащ се на локалния анестетик тетракаин. Хексамидинът има бактерициден тип на действие и антибактериалният му спектър включва букофарингеалната флора и по-специално стрептококите и фузоспирилите.
Aerosol fl. x 30,0 g = Hexamidine diisethionate 30 mg + Tetracaine hydrochloride 15 mg + Excipiens.
 

Реклама