Oxysept-Ultrazime (Allergan)

Действие:

  • Oxysept 1 – стабилизиран разтвор на водороден прекис 3%.

  • Oxysept 2 – неутализиращ катализатор в изотоничен разтвор.

  • Ultrazyme – представлява Subtilisine A.

Показания:

Особености на приложение и дозировка:

Преди поставяне на лещите е необходимо да се неутрализира Oxysept 1. Това става, като той се отстранява от контейнерите и в тях се поставя Oxysept 2. Разклащат се. Мехурчетата кислород сигнализират за процеса на неутрализация. Той трябва да продължи минимум 10 мин.

Дезинфекциозният разтвор Oxysept 1 никога не бива да влиза в контакт с окото. В противен случай ще се усети парене – веднага трябва да се отстрани лещата и окото да се промие с вода.

Седмичната поддръжка се осъществява чрез разтваряне на таблетка Ultrazyme в около 10 ml Oxysept 1. Всяка от лещите трябва да престои в получения разтвор поне 20 мин. за отстраняване наслояванията от протеини. След това се извършва 10 минутна неутрализация с Oxysept 2.

След смъкване на лещите, те се изтъркват основно с Oxysept 2 и се изплакват със същия компонент. След това се поставят за съхранение в контейнери с Oxysept 1. За дезинфекция, лещите трябва да останат в контейнера поне 20 мин. или през ноща.
За ажедневна и седмична поддръжка на меки контактни лещи. Препаратът позволява подготовка и изплакване на лещите, дезинфекция и неутрализация.
Препарата има три съставки:
 

Реклама