Permixon (Pierre Fabre)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Особености на приложение и дозировка:

Взаимодействие с други лекарства:

Странични ефекти:

При приемане на гладно – гадене.
Не е установена интерференция с най-често използваните при тази патология лекарства – уроантисептици, антибиотици, противовъзпалителни средства и други.
Прилага се по 2 таблетки сутрин и вечер по време на ядене. Курсът на лечение е от 2 до 4 седмици.
Симптоматично лечение на функционалните нарушения в уринирането при аденома на простатата- полакиурия, дизурия, тяжест в тазовата област.
Препаратът представлява липидо-стеролов екстракт от растението Serenoa Repens. Бе установено, тоди екстракт притежава качествата на инхибитор на метаболизма на дихидротестостерона (DHT) на нивото на простатата , който е основният фактор, водещ до развитието на аденоматозната простатна хипертрофия. Активният принцип на екстракта инхибира ензима 5-алфа-редуктаза, който трансформира тестостерона до DHT и по този начин блокира фиксирането на DHT върху цитозолните рецептори. Тези ефекти се осъществяват специфично на нивото на простатата, без участието нито на хормонални фактори, нито на хипоталамо-хипофизарната ос. Под въздействието на препарата се развива значителен деконгестивен ефект с намаление на пермеабилитета на капилярите. Този ефект е особено проявен по време на еволютивните тласъци на аденоматозната хиперплазия, когато фактора тазова конгестия играе значителна роля във възникването на микционните нарушения. Тези два ефекта – антиандрогенния и деконгестивния могат да обяснят доброто клинично повлияване на бенигнената простатна хипертрофия от пермиксона.
Tabl.x 80 mg.
 

Реклама