Pulmoll (Smith Kline Beecham)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Пастилите трябва да се приемат на интервал от храненето и приемането на течност, тъй като има опасност от задавяне поради обезчуствяване на глътката.

Ако след 5-дневно лечение симптомите на заболяването персистират и/или има висока температура, понататъшното терапевтично поведение трябва да се преоцени.

При възрастни се смучат по 1 пастилка, без да се гълта, максимално до 20 пастили, разпределени през интервали. При деца от 6 до 15 години се смучат маскимално 10 пастили през денонощието. Пастилите се оставят да се стопяват бавно, без да се дъвчат и гълтат.
Деца под 6 години. При свръхчувствителност към локални анестетици или към другите съставки на препарата. По време на кърмене.
Прояви на сенсибилизация към локалния анестетик или към другите съставки на препарата. Изтръпване на езика и риск от задавяне. Съдържанието на терпенови деривати може да доведе до понижаване на епилептогенния праг и до конвулсии при кърмачета и малки деца и до ажитираност и обърканост при стари хора.
За допълващо лечение при дразнене на гърлото във връзка с фарингити, ларингити, грипозни състояния, кашлица, хрема.
Комбиниран препарат за локално приложение под формата на пастили за смучене. Терпинът стимулира бронхиалните секреции. Левоментолът има антисептично действие, а амилеинът е локален анестетик.
Pastillus = Terpine 3,8 mg + Levomenthol 0,76 mg + Amyleine hydrochloride 0,152 mg (scatula x 70 g et x 140 g).
 

Реклама