Pyreflor (Lab.Clement – France)

Лекарствени форми: Lotion fl. x 125 ml = Permethrine 0,375 g + Piperonyle butoxyde 1,25 g + Enoxolone 0,25 g; Shampooing fl. x 125 ml = Permethrine 0,375 g + Piperonyle butoxyde 1,25 g.

Действие: Pyreflor е комбиниран препарат с педикулоцидно и лентицидно действие, чиито активни принципи осигуряват бърза деструкция на паразитите. Антипаразитният ефект на перетрина е синергичен с този на пиперонил бутоксида. Перметринът е синтетичен пиретриноид, който има редица предимства пред естествените пиретрини – стабилен е на светлина, има продължително действие, по-малка токсичност и по-добра кожна поносимост. Неговата безвредност за човека е по-голяма от фосфорорганичните и хлорорганичните инсектициди. След периода на активност той се биодеградира и не оставя никакви следи. Оригиналността на лосиона Pyreflor се състои във включването в състава му на едно нестероидно противовъзпалително средства от растителен произход – Enoxolone, което намалява раздразването на кожата. Приятната лека миризма на лосиона и шампоана правят антипаразитното лечение с тях дискретно за обкръжаващите и удобно за училищната среда.

Показания: За профилактика и лечение на педикулозата у човека.

Особености на приложение и дозировка: Профилактично лосиона или шампоана се прилагат един път седмично. При въшливост лосионът се втрива от основата на косите по протежение на цялата им дължина и се осигурява контакт в продължение на 5 min, след което се измива косата обилно с хладка вода. Втора апликация се провежда на другия ден. С шампоана се провеждат 2 процедури през 3-дневен интервал. Изсипва се достатъчно шампоан върху косата на главата, предварително добре намокрена, прави се фрикция и се оставя в продължение на 5 min, преди да се изплакне обилно с хладка вода. След това фрикцията с шампоан се повтаря. Косата се разресва с гъст гребен, за да се отстранят мъртвите гниди, останали фиксирани върху космите. Трябва да се избягва контакт на препарата с лигавиците и очите.

Странични ефекти: Изключително рядко може да има раздразване на кожата с усещане за парене и енантем.

Противопоказания: Препаратът трябва да се използва предпазливо при кърмачета.

 

Реклама