Respivax (Unipharm)

Лекарствени форми: Tabl. x 25 mg et x 50 mg.

Действие: Респивакс е биологичен имуностимулатор, който представлява полимикробен лиофилизиран лизат и убити бактериални тела. Повишава естествената резистентност на имунокомпетентната система на човека към бактериални и вирусни инфекции на бронхо-пулмоналната система. Стимулира клетъчния и хуморално медиирания имунитет. Клиничният му ефект като имуномодулатор и благоприятното повлияване на оздравителния процес се основават на подчертаните му свойства да потиска редица патогенни фактори при неспецифичните възпалителни и инфекциозни заболявания на бронхо-пулмоналната система.

Показания: Прилага се за имунопрофилактика и имунотерапия на рецидивиращи респираторни инфекции, като: ринофарингити, ларингити, отити, синуити, ангини, трахеобронхити, бронхопневмонии, у болни с хроничен бронхит, инфекциозно-алергична астма или хронично белодробно сърце и при инфекции на бронхо-пулмоналната система, придружени от свръхчувствителност или резистентност към антибиотици.

Особености на приложение и дозировка: Прилага се перорално по една таблетка от 50 mg сутрин нагладно в продължение на 20 – 30 дни. Поддържаща терапия – по една таблетка дневно в продължение на 10 дни подред, в три последователни месеца. Може да се прилагат многократни курсове, без да съществува риск от привикване. За деца от 3 до 14 години се прилага в същата схема по 25 mg/24 h. Респивакс може да се комбинира с антибактериална терапия.

Странични ефекти: Има много добра поносимост.

 

Реклама