Sedalgin Neo (Balkanpharma)

Лекарствени форми:

Действие: Комбиниран препарат със силно болкоуспокояващо, противотемпературно и противовъзпалително действие. За усилването на аналгетичния ефект на препарата важно значение има комбинацията от парацетамол и кодеин. Фенобарбиталът в комбинацията осигурява спазмолитично действие върху гладката мускулатура и също усилва болкоуспокояващия и антипиретичния ефект на препарата. Кофеинът в комбинацията осигурява разширението на съдовете на сърцето и мозъка и също потенцира действието на останалите съставки.

Показания: Главоболие, мигрена, зъбобол, невралгии, артралгии, радикулити, грип и други заболявания с фебрилитет, дисменорея.

Обичайна дозировка: 2 - 3 х 1 - 2 таблетки дневно.

Особености на приложение и дозировка: Препаратът не трябва да се взема продължително време, тъй като наличието на кодеин и фенобарбитал в комбинацията с парацетамол могат да доведат до лекарствена зависимост!!!

Странични ефекти: При продължителна употреба се развиват явления на абстиненция и толеранс. При приложение на големи дози може да се развие агранулоцитоза и увреждане на бъбреците.

Противопоказания: Свръхчувствителност към някоя от съставките. Да се прилага внимателно при стари хора и изтощени болни!

Tabl. = Paracetamol 300 mg + Analgin 150 mg + Coffeinum purum 50 mg + Phenobarbital 15 mg + Codeini phosphas 10 mg.
 

Реклама