Structum (Urpac)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Странични ефекти:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Инжектира се дълбоко мускулно! Първата инжекция се прави с 1,25 ml, а втората – с 2,5 ml, за да се изпита поносимостта към препарата.

Прилага се в продължение на 3 дезмици 2 пъти дневно по 3 капсули перорално, а след това 2 пъти дневно по 2 капсули в продължение на няколко месеца. Парентерално се прилага мускулно по 1 ампула дневно в продължение на 21 ден. Курсът на лечение може да се повтори 2 – 3 пъти в годината.
Предшестващи алергични реакции, тежка бъбречна недостатъчност, локална или обща непоносимост след първите две тест дози.
Може да се наблюдават алергични реакции и болка на мястото на инжектирането.
Прилага се при всички болестни състояния, при които има деминерализация на костта, главно остеопороза.
Структум съдържа хондроитин сярна киселина, която е съществена съставка на основната субстанция на костта и хрущяла. Приет per os се абсорбира и преминава в кръвния ток. Хондроитинсярната киселина, синтезира от костните клетки, възпрепятства костната резорбция и намалява бягството на калций, от една страна, а то друга – увеличава скоростта на възстановяване на костната тъкан чрез феномен на биохимичен каптаж на калций, който фиксира върху протеиновия скелет на костта.
Caps. x 250 mg; Amp. x 150 mg/5 ml pro inj. i.m.
 

Реклама