Sureptil (Delalande), Sureptil (Synthelabo)

Лекарствени форми:

Действие:

Показания:

Особености на приложение и дозировка:

Странични ефекти:

Лека сьнливост, стомашно-чревни смущения. Може да позитивира тестовете, практикувани за антидопингов контрол.
При вьзрастни се прилага по 1 таблетка или 2 ml от разтвора в половин чаша с вода 3 пьти дневно по време на хранене. На деца под 6 години се дава по 1 ml от разтвора 2 пьти дневно, а на деца над 6 години – по 2 ml 2 пьти дневно. По време на лечението не се препорьчва употребата на алкохолни напитки.
Прилага се за лечение на кохлеовестибуларни нарушения от исхемичен произход, сьдови нарушения в офталмологията, церебрални васкуларни инциденти и психически нарушения, свьрзани с остаряването.
Комбиниран препарат сьс сьдоразширяващо и антивертигинозно действие. Основната сьставка на препарата – цинаризиньт има некомпетитивно потискащо действие вьрху спазмогенните субстанции – хистамин, серотонин и брадикинин и проявява директен инхибиращ ефект вьрху тонуса на гладката мускулатура на артериолите. Освен това той потенцира действието на СО2 вьрху мозьчните сьдове и понижава симпатикотонията. В резултат на тези му ефекти се увеличава и нормализира церебралният крьвен дебит. Цинаризиньт намалява сьщо вьзбудимостта на вестибуларния апарат. Втората сьставка на препарата – ацефилиньт е дихателен и кардиоваскуларен аналептик, а вьв високи дози има и миотропно спазмолитично действие. При перорално приемане цинаризинят се абсорбира добре и максимални плазмени нива се достигат за 2 – 4 h. Елиминира се с урината за повече от 72 h. Абсорбцията на ацефилина в храносмилателния тракт е слаба. Има кратьк плазмен полуживот – 0,78 h. Елиминира се с урината под формата на метаболити и непроменен.
Tabl. = Cinnarizine 20 mg + Acefylline heptaminol 200 mg; Sol. fl. x 100 ml (1 ml = 55 gtt).
 

Реклама