Trophobolene (Theramex)

Лекарствени форми:

Действие:

След мускулно инжектиране максимална плазмена концентрация на надролоновия ундеканоат се достига след 12 – 24-ия час и излъчването му продължава 3 седмици. Трите съставки на препарата следват своите нормални метаболитни пътища.

Показания:

Странични ефекти:

Взаимодействие с други лекарства:

Противопоказания:

Особености на приложение и дозировка:

Тъй като препаратът е маслен разтвор трябва да се инжектира строго мускулно със стъклена спринцовка. Възможно е да се използва и пластмасова спринцовка за еднократна употреба, но в този случай инжекцията трябва да се направи веднага след напълването на спринцовката. Прилага се само при възрастни по 1 ампула на всеки 15 до 30 дни, общо 3 до 6 ампули.
В предпубертетната възраст, млади жени, карцином и аденом на простатата, чернодробна недостатъчност, тромбоемболична болест, естроген-зависими тумори на гърдата и матката, бременност, кърмене. При сърдечна недостатъчност и ХБН поради риск от електролитни нарушения.
При едновременно приложение с орални противодиабетни средства е възможно да потенцира техния ефект.
При по-висока дозировка и продължително лечение може да се развият андрогенни ефекти – себорея, акне и повишено либидо, които са транзиторни след спиране на лечението, а в някои случаи и иреверзибилни ефекти – маскулинизация с хирсутизъм, модификация на тембъра на гласа и окапване на косата. Антиестрогенни ефекти – неправилен менструален цикъл, дисовулация, аменорея. Метаболитни прояви – намаление на глюкозния толеранс, хиперлипидемия при предшестващо предразположение. При мъжете е възможно развитие на гинекомастия, свързано с наличието на естроген.
Прилага се за лечение на възрастни с кахексия и състояния на недохранване, след големи хирургични интервенции, при обширни изгаряния, при сенилна и ятрогенна остеопороза.
Trophobolene представлява комбиниран стероиден препарат с изразено и продължително анаболно действие и относително слаб андрогенен ефект. Анаболната активност на нандролоновия деканоат е засилена от другите две стероидни съставки – естрогена Estrapronicate, който представлява пропионов и никотинов естер на естрадиола, и прогестатива Hydroxyprogesterone hepanoate.
Amp. x 1 ml = Nandrolone undecanoate 50 mg + Estrapronicate 1,3 mg + Hydroxyprogesterone hepanoate 80 mg.
 

Реклама