Vitajodurol Triphosadenin (Sopharma), Vita-jodurol ATP (Lab. H. Faure - France)

Лекарствени форми: Collyre amp. x 15 ml.

Състав: В една ампула се съдържат: Kalii jodidum 225 mg + Calcii chloridum 45 mg + Magnesii chloridum 45 mg + Glutathion 0, 9 mg + Thiamini hydrochloridum 4, 5 mg + Acidum nicotinicum 4, 5 mg + Natrium adenosin-triphosphoricum 0, 4 mg.

Действие: Комбинирани препарати, които подобряват метаболитните процеси в застаряващата и помътняващата очна леща. Съдържащите се в комбинацията магнезиев хлорид, глутатион и цистеин са необходими за нормалното протичане на обменните процеси в клетките. Трифосаденинът осигурява енергичните резерви за протичане на обменните процеси в окото. Тиаминът съдейства за нормалното функциониране на инервацията, има лек седативен и обезболяващ ефект. Никотиновата киселина повишава капилярната резистентност и подобрява оросяването на окото с кръв.

Показания: За профилактика и лечение на катаракта при възпалителни заболявания на очите от ревматично естество и при скрофулоза.

Особености на приложение и дозировка: Преди употреба е необходимо да се разклати добре ампулата докато намиращата се в наконечника таблетка се разтвори напълно. Прилага се по 1 - 2 капки в болното око сутрин и вечер. След отварянето на ампулата, препаратът е годен за употреба до 2 месеца, при условие че разтворът остава непроменен.

Взаимодействие с други лекарства: Несъвместим е с помади, съдържащи живак.

 

Реклама