Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Увеличете енергийните хранителни добавки

Има много причини хората да искат да увеличат дневната си доза суплементи. Тези причини могат да бъдат поради увеличения стрес на работа и в живота, повече сила и издръжливост за някакъв спорт и т.н.
Ето и най – често срещаните спадове на спуплементите, които можете да си набавите за допълнителна енергия:

Кофеинови добавки

Най – енергичната добавка, която ви ободрява и стимулира. Освен това тя е идеална за отслабване, тъй като се потите повече в залата и едно хапче от тази добавка има ефекта на няколко чаши силно кафе. Действа бързо и трае няколко часа.
Една интересна полза на кофеиновите добавки е, че те стимулират вашия метаболизъм. Което означава, че горите повече калории. Недостатъкът е, че допълнително се натоварва сърцето и ако сте с високо кръвно налягане се забраняват изключително много.

Женшен

Корен от женшен е традиционен китайски лек за куп болести, от депресия до болките от стареенето. Все пак, това си има причина, милиони китайци са разчитали на женшена в продължение на хиляди години, и общото ниво на енергията се засилва от него, което е една от най – хубавите му ползи.

Витаминен коктейл

Много витамини дават енергия на тялото и някои компании са се специализирали в производството им. Те могат да се състоят на огромни количества витамин В6 и витамин В12, фолиева киселина, витамин С, биотин и др.

Въглехидратни продукти

Енергийните въглехидратни напитки, които често съдържат женшен, пчелен прашец, креатин са също за увеличаване на енергията и жизнеността на човека. Основната съставка на всяка въглехидратна напитка е захарта, която може да бъде под формата на мед или фруктоза.
Захарта е като кофеина, в това, че работи бързо и сигурно. Лошата новина е, че твърде много от тези неща вредят на тялото ви защото се отделя инсулин, за да намали захарта. Тези напитки са подходящи за след тренировка, за да "захранят" изтощеното тяло.

Това са някои от най – често срещаните енергийни добавки. Не е лесно да изберете правилното нещо от стотици варианти, но ето ви няколко насоки:
* Не купувайте най – евтиният вариант. Получавате такова качество, за което плащате.
* Разучете марките онлайн – consumerlab.com е добро място за начало.
* Консултирайте се с вашия лекар преди да започнете да приемате стимуланти като кофеин.

 

Здравни новини

Реклама