Рувенор таблетки

РУВЕНОР таблетки е балансирана комбинация от двете най-ефикасни и доказани биоактивни фитосубстанции: екстракти от див кестен и бодлив залист.

Дивият кестен /Aesculus Hippocastanum/ се използва в клиничната практика за облекчаване на субективните симптоми и намаляване на обективните признаци при хронична венозна недостатъчност.

Активната субстанция на екстракта е Aescin. Той притежава венотонизиращи, съдопротективни и противовъзпалителни качества. Те са предпоставка за доброто му приложение, както при варикозни вени, така и при хемороиди. Екстрактът редуцира ненормално повишената капилярна пропускливост и свързаните с това отоци.

Обзорна статия, публикувана през 1996г обобщава наблюдения на повече от 800 практикуващи лекари над 5000 пациенти с хронична венозна недостатъчност, приемали стандартизиран екстракт от див кестен. Те стигат до заключение, че всички изследвани симптоми: болка, умора, напрежение и подуване в краката, както и сърбежите “са се подобрили значително или са изчезнали напълно.” Прието е, че екстрактът има възлово място в терапията на горепосочените симтоми, далеч по-добра поносимост, ефективност и удобство, в сравнение с компресиращите превръзки.

Тези заключения са наблюдавани при двойно-слепи, плацебоконтролирани изследвания. Безопасността и ефикасността на този естествен продукт намира все по-голямо признание по света.

Бодливият залист /Ruscus aculeatus/ е вид мирта, разпространена по Средиземноморските страни. Екстрактът му е ефективен при тонизиране на вените поради противовъзпалителните си качества.

Активната биохимична субстанция е ruscogenin. Това е вид сапонин, който играе роля на съдосвиващ агент чрез алфа-адренергинните рецептори. Той също инхибира еластазата, която е ензим, отговорен за понижаване тонуса на вените.

Хербалисти от различни епохи, още от I век след Христа, са използвали този вид мирта за лечение на разширени вени и хемороиди. В последните години се натрупва все повече научна информация в подкрепа на качествата, приписвани му от народната медицина.

Няколко изследвания върху хора са доказаки ефективността на рускуса като самостоятелно средство при венозна недостатъчност, както и в комбинация с флавоноиди, кестен и витамин С. Резултатите показват доста бърза промяна в симптоматиката, подобряване тонуса на вените, намаляване капилярната пропускливост и отоците на крака и глезена.

Всяка филмирана таблетка Рувенор съдържа:

Биоактивни субстанции от растителен произход: Сух екстракт див кестен /Aesculus Hippocastanum/ ( стандартизиран по 20% Есцин) -100 mg; Сух екстракт бодлив залист Ruscus aculeatus L. (стандартизиран по 11% сапунини, изчислено като рускогенини) - 100 mg; спомагателни вещества.

Приема се по една таблетка два пъти дневно.
Опаковката съдържа 50 филмтаблетки в блистери, достатъчни за 25-дневен курс на прием.

Рувенор гел

От април 2008 в аптеките е новият РУВЕНОР ГЕЛ. Той е създаден в сътрудничество с Лавена АД - водещ български производител на здравна козметика на основата на естествени компоненти.

Активната съставка в РУВЕНОР ГЕЛ е екстракт от бодлив залист (Ruscus aculeatus). Той се използва от векове за облекчаване на признаците на венозна недостатъчност. Притежава венотонизиращи, съдопротективни и противовъзпалителни качества. Редуцира ненормално повишената капилярна пропускливост и свързаните с това отоци.

Добавените естествени масла от лавандула (Lavandula angustifolia oil) и мента (Mentha piperita oil) с охлаждащото си действие допринасят за намаляване субективните признаци на разширените вени- болки, сърбежи и тежките крака.

Гелната форма допълва по чудесен начин действието на вече доказалите своята ефективност таблетки Рувенор.

Гелът е с превъзходна абсорбция, прониква бързо в кожата и не оставя следи по дрехите.

Начин на употреба: Изстискват се 3-4 см от гела. Нанася се, където е необходимо, с леки масажиращи движения до пълно попиване в кожата 2-3 пъти дневно.

Опаковка: Туба алуминиев ламинат 65мл в картонена кутия.

Рувенор влажни кърпички за хемороиди

НОВО!
ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ - РУВЕНОР ВЛАЖНИ КЪРПИЧКИ ЗА ХЕМОРОИДИ


Изключително успешната серия на Фортекс РУВЕНОР таблетки и гел за разширени вени и хемороиди вече се допълва с нов продукт- РУВЕНОР почистващи влажни кърпички за хемороиди.

Използвайте при всяка нужда РУВЕНОР влажни кърпички. Благодарение на съдържанието на екстракт от кестен едновремено с почистващото им и охлаждащо действие, те допринасят за намаляване болките и сърбежите, причинени от хемороидите.

Разширени вени и хемороиди

Варикозните вени (вариците) са често срещано явления при повече от 50% от хората на средна възраст. Варицитите се получават при нарушение на стените на вените, които водят до подуването им и увреждат техния клапанен апарат. Повишеното налягане във вените води до отоци и болки. Дори само стоенето в изправено положение по-дълго време повишава налягането върху венозната стена до около 10 пъти. Краката са най-застрашени, понеже налягането във вените там е най-голямо.

Повишените рискови фактори за появата на разширени вени са:

- затлъстяване,
- напреднала възраст,
- нередовна двигателна активност,
- наследствена предразположеност,
- загуба на тонус на тъканите и изтъняване на венозните стени,
- злоупотреба с алкохол и цигари.

Разширените вени са професионално заболяване при хора, работещи прави.
Жените страдат четири пъти по-често от мъжете от подобни заболявания.
Бременността, особено втората също е рисково състояние. Натежаването и притискането от плода увеличават предпоставките за поява на варицити.

Най-честите оплаквания са:

- тежест и напрегнатост в краката,
- сърбеж, болка, зачервяване,
- отоци, особено около глезените.

Всички тези признаци посочват проблеми с вените. Несвоевременното лечение може да доведе до усложнения- рани, тромбози, екземи, съсиреци.

Вариците създават и козметични неудобства.

Хемороидите са едно от най-досадните проявления на венозната недостатъчност. Те представляват ненормално подути вени в ректума и ануса. В голяма степен приличат на варикозните вени. След като се подуят, хемороидалните вени се възпаляват и причиняват подуване на обграждащите ги мембрани, сърбеж, болка и кървене. Причина за хемороидите е повишеното налягане в ректума, което издува стените на вените и понякога ги пука.
Хемороидите се предизвикват от:

- продължително седене,
- напрежение, предизвикано от запек и твърди изпражнения,
- раждания,
- вдигане на тежести.

Има два вида хемороиди: външни и вътрешни.

Вътрешните обикновено се усещат дълбоко в ректума. Тъй като кървенето от тях може да прикрива симптоми на колоректален рак, това налага тяхното лечение.

Външните хемороиди причиняват общоизвестните неудобства-болка, парене и сърбеж. Ако външен хемороид се изолира от кръвния поток, се формира съсирек, който предизвиква голяма болка.

Веднъж получени, хемороидите се появяват отново, защото вената е вече деформирана. Добри хигиенни навици и профилактика могат успешно да контролират тази форма, като много рядко се налага оперативна намеса при тежки случаи.

Начините на въздействие при разширени вени и хемороиди са няколко:

- промяната стила на живот, придружен с диета е първата крачка,
- прибягване до хигиенни мероприятия, компресивни превръзки, чорапи, обувки.
- лекарствена терапия
- оперативно лечение.

Важна част от лечението е приемът на лекарства и хранителни добавки, съдържащи венотонизиращи съставки. / www.fortex.bg

 

Здравни новини

Реклама