Iseren Хранителна добавка на основата на соев екстракт, богат на изофлавони.

Състав: соев концентрат, калциев фосфат (носител), гуар (сгъстител), талк (антиагломерант), моноглицерид на мастни киселини, хидроксипропилметилцелулоза (покривен агент), магнезиев стеарат (антиагломерант), титаниев биоксид (оцветител) и железен оксид (оцветител).

На 100 г се съдържат: протеини 4 г, въглехидрати 31 г (захари 0 г), мазнини 5 г (наситени).

Всяка таблетка доставя соев концентрат, еквивалентен на 70 мг натурални соеви изофлавони от соя, която не е била генетично третирана.

Калорийна стойност:
100 г доставят 185 ккал (774,5 КДж)
1 таблетка доставя 0,76 ккал (3,18 КДж)
 
Опаковка: 30 таблетки с общо тегло 12,3 г
С настъпването на менопаузата се появяват промени в концентрациите на женските полови хормони. Дефицитът на естрогени, свързан с менопаузата причинява физиологични нарушения и води да появата на вазомоторни и невро-вегетативни симптоми като топли вълни, изпотяване, задух, безсъние, главоболие. Появява се почти постоянно чувство на умора. Постепенно се развивав атрофия на лигавиците, които са чувствителни на естрогени - на влагалището и уринарния апарат. Появяват се сухота на влагалището, намалено овлажняване, както и изпускане на урина. Тези симптоми могат да се появят още преди менопаузата и да продължат доста дълго, понякога до 10 г след нея.

Iseren c.r. е добавка към храната, която помага да се възвърне равновесието на жената по време и след етапа на менопаузата. Доставя соев концентрат, богат на изофлавони, стандартизирано 70 мг, което е оптималната дневна доза. Повлиява благоприятно някои процеси, които възникват в тези периоди: намаляване на костната маса, липидната оксидация (респективно намаляване нивата на холестерола), невро-вегетативната симптоматика (топли вълни, безсъние, нервност, тревожност и др.) и емоционалната нестабилност.
Iseren c.r. има лесен прием, само една таблетка дневно с контролирано освобождаване на соевите изофлавони, което осигурява постоянни концентрации.
Дозировка: по 1 таблетка на ден.
Начин на приложение: по една таблетка дневно без периоди на прекъсване за времето на прием. Може да бъве приеман неограничено време по преценка на личния гинеколог.

 

Здравни новини

Реклама