Грешка
  • Грешка при зареждане на данните.

Производител
Биофизика

Действие
Янтарната киселина участва в енергийната обмяна във всички тъкани на човешкия организъм. Тя активира енергийния обмен, подпомага приспособяването към отрицателното въздействие на околната среда, повишава устойчивостта на организма при кислороден глад и ефективността на имунната защита. Вит. С не се образува в организма, а за постигане на нормална жизнеспособност се изисква неговото постоянно постъпване с храната. Вит. С е антиоксидант, поддържа хормоналния баланс, ускорява възстановяването /регенерацията/ на тъканите и укрепва стените на съдовете. Влизащите в състава на МИТОМИН янтарна киселина /сукцинат/ и вит.С са общоукрепващи и спомагателни средства при:
- захарен диабет във всяка форма в комплексна терапия,
- понижени защитни сили на организма,
- исхемия и хипоксия,
- преумора, синдром на хронична умора и понижени защитни сили на организма,
- опасност от простудни и грипни заболявания,
- болки в главата, предизвикани от съдови спазми,
- алкохолна интоксикация,
- укрепва имунната система.
- въздействие на радиовълново лъчение /компютри, мобилни телефони, СВЧ полета/,
- повлиява благотворно организма след хирургическа намеса, химио и радиотерапия.


Дозировка
Препоръчва се периодичното приемане на МИТОМИН. Средната продължителност на цикъла е 1 месец. Повтарянето на цикъла се препоръчва след всеки 2-3 месеца. При необходимост този интервал може да се съкрати до 2-3 седмици. Оптималната дневна доза МИТОМИН е 1.0 г /две таблети по 0.5 г/. Препоръчва се приемането на МИТОМИН два пъти на ден /сутрин и на обяд/, по време на хранене или веднага след хранене. В зависимост от тежестта на състоянието, индивидуалната поносимост и възрастта, дневната доза и честотата на приема може да варира от 1/2 до 2 таблети /0.25 а 1.0 г/ и от един до три пъти на ден. Като профилактично и общоукрепващо средство МИТОМИН може да се приема в намалена доза /от 1/2 до 1 таблетка, 1-3 пъти на ден/ дълго време. При захарен диабет се препоръчва приемането на МИТОМИН постоянно. Допълнителни препоръки: На лица с повишена киселинност на стомашните сокове се препоръчва приемането на МИТОМИН само след хранене, с вода или мляко. Не се препоръчва приемането на МИТОМИН при: изострена язвена болест, висока температура на тялото и вечер, тъй като е тонизиращо средство и може да въздейства върху съня.

Противопоказания
индивидуална непоносимост към продукта. Не се препоръчва на деца до 12 годишна възраст.

Странични ефекти
в препоръчаните дози на прием не се наблюдават.

Съхранение
Съхранение на сухо и тъмно място.

Състав
МИТОМИН е препарат, в основата на който е янтарна /кехлибарена/ киселина /сукцинат/, обогатена с вит.С. В една таблетка от 0.5 г се съдържат: янтарна киселина а 0.1 г, вит. С а 0.05 г и фруктоза а 0.35 г.

Разфасовка
30 таблети
 

Здравни новини

Реклама