Повече пот, по – малко случаи на депресия

Експертите по психично здраве отдавна препоръчват физическите упражнения за борба с депресията. Сега нови изследвания показват, че колоезденето и бягането могат да блокират депресивните състояния също толкова ефективно, като фармацевтичните продукти. В проучване направено от 80 пациенти с лека до умерена депресия са били подложени на физически упражнения – бягаща пътека или велоергометър в продължение на 30 до 40 минути по три до пет пъти в седмицата. И след това са били помолени да оценят техните симптоми, като безсъние и тревожност на стандартизиран тест. След 12 седмици, симптомите на пациентите са намалели с 47% , което е равносилно на подобрението от анти**пресантите.

Изследване проведено от доктор Madhukar Trivedi, директор на изследователската програма за разстройства на настроението в Университета в Тексас, вярва, че тренировката може да подтикне освобождаването на серотонин, неврохимичен трасмитер, които се стимулира и чрез меди**ментите за депресия.

Той казва, че тренировката с висока интензивност (около 75 до 80% от максималния индивидуален пулс), произвежда най – добрите резултати при депресиите. Неговото проучване показва, че почти всяко физическо усилие може да повдигне настроението ви.

Имайте в предвид заедно с физическите тренировки да обърнете внимание и на:
* Недостигът от витамини също води до депресивни състояния. Чрез получаването на точните количества може лесно да си възвърнете баланса в организма и енергията, и настроението да се появи като с магическа пръчка.

* Фокусирайте се върху дишането си, ако го правите бавно и дълбоко това може да ви върне спокойствието. Тази лечебна сила на дълбокото дишане е доказана при сканиране на мозъка!

* Не забравяйте слънцето, това е единственият природен, енергиен източник, който ви зарежда с кълба от енергия и положителни настроения.

 

Реклама