Тест за хипотиреоидизъм

Хипотиреоидизмът е патологично състояние, заболяване на щитовидната жлеза, което се дължи до нейната понижена или липсваща функция и по специално на два хормона – трийодтиронин (Т3) и тетрайодтиронин (Т4), които почти или изобщо не се секретират.
Домашният тест дава горе – долу някаква представа за състоянието на щитовидната ви жлеза и дали тя функционира правилно:
* Поставете цифров термометър или живачен до леглото си.

* Преди лягане си измервайте температурата за около 10 минути и точно толкова преди ставане от леглото. И в двата случая трябва да сте в пълен покой, да не правите нищо, което би се отразило на телесната ви температура.

* Записвайте температурата си и правете това в следващите три дни. След това изчислете средната температура.

* Температура между 36,2 до 36,8 градуса се счита за нормална, но ако средната ви е по – ниска от 36,2 градуса тогава може да има хипотиреоидизъм, защото по – принцип ... Колкото по – ниска е температурата на тялото ви, толкова по тежка форма на хипотиреоидизъм може да имате.

Следвайте тези 6 насоки при тестването за хипотиреоидизъм у дома ...

* За да получите точен резултат от теста ... не правете нещо, което ще доведе до драстични промени в температурата на тялото ви, като спането с електрическо одеяло, примерно.

* Жени: Мерете температурата си по този начин в продължение на три дни, с изключение на първите няколко дни от месечното ви неразположение.

* Мъжете могат да правят теста по всяко време в месеца както и жените в менопауза.

* Жените, които са в детеродна възраст получават най – точни показания във втория или третия ден след приключването на цикълът им.

* Не правете този тест, ако имате настинка, автоимунно заболяване или инфекция, защото щитовидната жлеза тогава е повлияна от това.

* Уверете се, че не приемате някакви лекарства, които могат да доведат до хипотиреоидизъм.

 

Реклама