Ползите на вегетарианството

Многото ползи за здравето от вегетарианството са известни от векове.
Едно от най – очевидните предимства на вегетарианството е, че (освен ако не сте изключили сиренето от режима си) индекса на телесната ви маса е малък. Просто казано, вегетарианците, които следват един разумен план на хранене са по – слаби от месоядните хора. От тук и това, че те са по здрави – предотвъртяват затлъстявания, заболявания като диабета. Наред с това високото кръвно налягане и сърдечни заболявания. Вегетарианците, които се хранят правилно и спортуват умерено са склонни да избегнат дори често срещани болести като грипни състояния и настинки, защото те поддържат адекватен баланс на витамини и минерали, от хранителни източници, като по този начин поддържат една силна имунна система.

Това, което ядете, се отразява пряко на външния вид. Вегетарианците често имат лъскава коса, защото те ядат пресни плодове, зеленчуци, пълнозърнести храни, орехи, бадеми и слънчогледово семе, всички от които са важни за здравето като цяло.
Освен това, вегетарианците да имат здрава и сияйна кожа, защото те употребяват зехтин, тъмнолистни зеленчуци и ленено семе, като същевременно се избягват наситените животински мазнини, които действат неблагоприятно на кожата.
Затова те живеят средно много по – дълго от месоядните хора. Тази храна е енергия за тялото затова тези хора са по рядко изморени и имат здравословен сън.

Вегетарианците, особено мъже вегетарианци са по потентни в напреднала възраст отколкото тези, които ядат месо. Лошият холестерол, който се получава от животинските мазнини води до беден приток на кръв в артериите и образуването на тромби, които са потенциални убийци. Ако кръвта не циркулира правилно – нищо не функционира правилно в организма ви.

Фибри и протеини
Хранителен режим с високо съдържание на фибри поддържа храносмилателната система в отлично състояние. Важна полза на вегетарианството е, че получавате достатъчно фибри и по този начин давате на организма си всичко добро и необходимо за лекото му функциониране. А доброто храносмилане води до по – младежки вид, с чиста и гладка кожа, лъскава коса, здрави нокти и общо сияние.

 

Реклама