Ако и вие обмисляте течна диета, знайте, че има стъпки, които можете да предприемете, за да увеличите шансовете си за успех.
Въпреки, че може би си мислите, че всички протеини са създадени равни, това далеч не е така. Някои видове протеини са повече или по-малко желани, макар и за течна диета. Това се дължи главно на разликата в абсорбцията им и последиците за ситост. Ако се започне течна протеинова диета, не забравяйте да се запасите със следното: казеин и казеин micellar (най – бавно абсорбиращият се протеин).

Казеинов протеин
Има два основни вида протеини, които трябва да знаете: суроватка и казеин. Във всяка категория има няколко подкатегории (т.е. съществуват различни видове суроватка и различни типове казеин), но първо трябва да разберете разликата между двете. Въпреки, че и двата са протеини, добити от млякото, те имат много различни характеристики. Суроватка е бързо действащ, лесно усвоим протеин, който е ефективен при получаване на хранителни вещества в мускулите възможно най – скоро след поемането му. Казеинът, от друга страна, е по-бавно действащ. Това го прави идеален избор за вашия предпочитан протеин по време на течната ви диета.

Казеинът и храносмилането
Когато се разлага, казеинът се превръща в "гел" в стомаха, който се освобождава бавно в кръвния поток през един период от седем часа от първоначално време на употреба. Това означава, че след като изпиете един протеинов шейк направен с казеин, тялото ви все още ще се "храни" с постоянен поток от хранителни вещества в следващите седем часа. Той е много ефективен при насърчаването на процеса на мускулния синтез. И така повишава метаболизъм, което го прави най – добрият по време на течна диета.
Освен това, казеинът също така е доказано, че повишава силата на ситост след хранене - с други думи, чувство на глад изчезва на пълно.

Micellar Казеин
Най-добрият вид казеин е така наречения "micellar казеин." Това е най-бавно абсорбиращият се тип казеин. Така, че това трябва да ви бъде първият избор при започване на течна протеинова диета.
Разбира се, micellar казеин е по-скъп в сравнение с други видове протеини, така че ако бюджета ви го позволява това е вашият избор.

 

Реклама