Какво е Micellar казеинов протеин

И двата micellar протеин и суроватъчния протеин са от мляко, но те действат по много различни начини в човешкото тяло. Суроватка работи бързо ... усвоява се бързо. За това този вид протеин се препоръчва  преди, по време и веднага след тренировка.

Micellar казеин от друга страна отнема доста време да стигне до клетките, кръвта и мускулите. За културистите той е идеален преди лягане или в друг момент, когато те няма да имат възможност да се хранят за известно време.

Думата "micellar" се отнася до факта, че казеиновият протеин се отделя от млякото без да се използват химикали. Процесът на извличането му е натурален и затова е с такива  полезни качества. Може да го видите наречен и като "млечен протеин изолат и концентрат". Заради начина, по който е получен от мляко се счита за изключително висококачествен протеин.

Когато четете списания за бодибилдинг и статии за протеина на прах, можете да срещнете следните определения "анаболни" и "катаболните" процеси. Ако това са нови думи за вас, анаболни са тези продукти, които се отнасят до растежа на мускулите, а катаболните обратното – мускулна загуба известна също като атрофия.

Какво е Micellar казеинов протеин Ползите от Micellar протеин:
За положителните качества на Micellar казеиновия протеин вече говорихме.  Проучванията показват, че той държи нивото на  аминокиселините по-високи за седем часа. Това е едно необичайно дълго време и учените са впечатлени от тези резултати. Това означава, че micellar казеина позволява на аминокиселините да градят мускулите за по – дълъг период от време в сравнение с другите видове протеин. 
Micellar казеиновият протеин укрепва имунната система, една важна функция в епоха, когато има толкова много нови вирусни щамове. Това е така, защото той съдържа глутамин и имуноглобулин.

Внимание: Възможни отрицателни ефекти, свързани с Micellar Казеин:
Защото идва от млякото, micellar казеина би могъл да  доведе до проблеми за някой, който има непоносимост към лактозата. Симптомите могат да варират от лека до тежка форма на анафилаксия, която е потенциално опасно за живота.
С цялата налична технология в наши дни, micellar казеиновият протеини на прах и хранителните добавки, вече не са неприятни на вкус като в началото на тяхната употреба.

Усвояемост на Micellar казеинов протеин:
Micellar казеин е един от няколкото протеини, които стоят начело на класацията за усвояване на аминокиселините  с най – висок рейтинг (PDCAAS – Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score). Това е оценката, призната от FDA.
Той попада в храносмилателната система под формата на гел. Това обяснява защо той остава в системата за толкова много часове.

Какво е Micellar казеинов протеин Сравнение с други протеини:
Micellar казеин протеина най-често се сравнява със суроватъчния протеин. Това е може би защото и двата са извлечени от млякото. Micellar казеина насърчава изграждането на мускулите и тяхното запазване.
Някои хора спорят дали е най-добре да се използват бързо или бавно действащи протеини.
Логично е, че всеки вид си има своя собствена роля. Има моменти, когато е  важно за един протеин да се разгради в кръвта бързо. В други случаи и ситуации са важни бавно действащите протеини, за да останат по-дълго в организма.

Бързото действие на суроватъчния протеин ви дава този допълнителен тласък на захранване, за да можете да имате енергия да направите някаква силова дейност.

Бавно действащият micellar казеинов протеин запазва храна за вашите клетки, кръв, мускули и други тъкани след като вече сте извършили тази силова дейност. Той не само „ремонтира” изтощените мускули, той ги предпазва от контузии при тренировка.

 

Реклама